Articles

posted on: 10-Aug-2010

Ecological Restaurant

Garduno Architects have transformed the basement of a 40-storey building into an incredible garden restaurant thanks to a new approach and an ingenious idea of sustainable space. Their main aim was to create a live independent organism in a concrete saturated area neighbouring a parking lot and so contribute to the environment.

posted on: 10-Aug-2010

Benning Library

Benning Library is located on a sloped site along Benning Road, N.E. The building is terraced into the terrain allowing access from both Benning Road at the upper level and from a commercial shopping area at the lower level. The two floors of the facility are connected by a public stair inside the building, creating a space which encourages pedestrian circulation through the library in order to connect one street elevation to another. Benning Library utilizes a warm color palette of earth tones and a copper panel facade to complement its residential setting.

posted on: 27-Jul-2010

Draw.Cut.Build

This small project in the village of Pinner on the outskirts of London is a combination of storage shed and relaxing hide-away room. Built to replace an existing garage in the garden of a private house, the building serves as a filter between the road outside and the leafy garden.This project was designed by two young graduates from the Architectural Association in London. In order to experiment with new ways of building they also undertook the construction of the project.

posted on: 27-Jul-2010

Francis Goh Interview

INTERSECTION had the opportunity to chat with Francis Goh from WOHA during his
‘balik kampung’ as speaker at the recent Design Forum. A native of Kuching, Francis
has professionally ‘made his mark’ in Singapore with the award winning architectural
firm WOHA. He shares with us his thoughts on architecture and reminiscences of his
formative years in his hometown.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12